Brandblussers in voertuigen

 

Belangrijke informatie

In bouwmarkten wordt men overspoeld door goedkope brandblussers. Dit zijn meestal poederblussers. De blusstof poeder geeft bij gebruik grote neven-(extra)schade. Er zijn diverse verzekeraars die deze nevenschade niet vergoeden.......

Heel simpel uitgelegd is poeder eigenlijk een chemisch zout waarvan de poeder deeltjes vaak vele malen kleiner zijn dan stof. Poeder dringt bij gebruik in de kleinste hoekjes en gaatjes en zal bij een hoog vochtigheid gehalte gaan corroderen op bijvoorbeeld de printplaten van de radio. Vaak geeft poeder na lange tijd nog problemen wanneer het niet deskundig is verwijderd.  

Koop een brandblusser met een minimale inhoud van 2kg. In de bouwmarkt kunt u voor weinig geld ook een 1kg blusser kopen maar besef u wel dat deze in ongeveer 6 seconden geheel leeg is. Bij ondeskundig gebruik is de effectiviteit van die ene kilo poeder zeer klein.

Let op. Niet alle sproeischuimblussers zijn ongevoelig voor vorst. Op het etiket staan de minimale en maximale gebruikstemperatuur.

 
  • Let op de goede brandklasse en bluscapaciteit
  • Koop een poederblusser met patroon of een vorstvrije sproeischuimblusser
  • Het beste blusmiddel voor in de auto is sproeischuim. Een sproeischuimblusser geeft minder nevenschade dan poeder en heeft vaak een langere blusduur.  Bovendien is de kans op herontsteking bij schuim minder dan bij poeder.
  • Zorg ervoor dat als u een blustoestel in uw auto monteert deze ook bij een aanrijding in zijn beugel vast blijft zitten. Vaak word een toestel in een klembeugel geleverd. Wanneer u deze verkeerd monteert zal de blusser bij een eventuele aanrijding uit de beugel schieten met alle gevolgen van dien. Bij de meeste blustoestellen is daarom een extra spanbandje bijgeleverd.

 

 
 

  

 

Deze informatie wordt u ter beschikking gesteld door www.brandblussercentrum.nl

                                                                   

 

Brandwonden

centrum

 

voor meer informatie mailt u naar info@kidde.nl